ΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΜΙΧΞΕΡ - ΖΥΜΩΤΗΡΙΟ

Το πλανητικό μίξερ ζυμωτήριο είναι ο συνδυασμός πλανητικού μίξερ και ζυμωτηρίου με επιπλέον χαρακτηριστικά τον θερμαινόμενο κάδο και την ανατροπή.

Έχει κατασκευαστεί για ειδικές ζύμες, που έχουν διαφορετικές απαιτήσεις στην ομογενοποιήσει των υλικών τους.

Χρησιμοποιείται για την ομογενοποίηση του παστέλι, της μπάρας δημητριακών, τη ζύμη της τουλούμπας, της καρύδας, του μάρζιπαν, του χαλβά, του κέικ, καθώς και άλλες απαιτητικές ζύμες.

Είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα σύμφωνα με τα τελευταία πρότυπα ασφαλείας και υγιεινής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αποτελείται από τον κάδο που είναι διπύθμενος και μπορεί να θερμαίνεται με ατμό ή με αντιστάσεις ή με φλόγιστρο, το σύστημα ανάδευσης και το σύστημα ανατροπής.

Ο χειριστής μπορεί πολύ απλά να τοποθετήσει τα υλικά στο καζάνι και να ανοίξει τον ατμό ώστε να θερμαίνεται (ή τον θερμοστάτη ή το φλόγιστρο) και να εκκινήσει την ανάδευση.

Έχει επιπλέον τη δυνατότητα αυξομείωσης της ταχύτητας χάρη στον ηλεκτρομειωτήρα αυξομειώσεως που διαθέτει.

Η διαφορά του σε σχέση με τα κοινά ζυμωτήρια είναι ότι ενώ περιστρέφονται πλανητικά οι δύο προπέλες που είναι τοποθετημένες στο κέντρο, παράλληλα περιστρέφεται και η προπέλα σε σχήμα S που εφάπτεται με το καζάνι, ανεβάζοντας το υλικό από τα τοιχώματα προς τα επάνω και απλώνοντας το, ώστε να το αναμίξουν οι άλλες δύο.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, ο χείριστης μπορεί πολύ απλά να πάρει το υλικό ανατρέποντας τον κάδο περιστρέφοντας το βολάν (ή με ηλεκτρομειωτήρα πατώντας το κουμπί).